Tuesday, February 26, 2013

Mobiler


Nu har mobilerna fått en egen sida, där lägger jag upp färdiga som är till salu. Så kika in där vettja!

There is a new page where I display mobiles for sale. I'm sure I could ship international as well so if anyone's interested, let me know.

Monday, February 25, 2013

Fyra finaFyra fina bilder med lite vårkänsla, för i dag skiner faktiskt solen!

Photos: 1, 2, 3, 4

Saturday, February 23, 2013

Åtta saker om mig

8 saker om mig, bloggutmaning från Nanna som jag vill tacka för. Jaha, vad tusan kan tänkas vara intressant att veta om mig då? Som jag har grubblat, för det är tråkigt om det bara blir ett långt oläst inlägg. Jag skriver ju inte så mycket i vanliga fall, för mig handlar det om bilder. Det kan ju förresten få bli sak nr. 1, jag säger som herr Warhol "I never read, I just look at pictures". Med vissa undantag såklart.
2. Jag är jättestolt över att vara mamma till två små pojkar, och klara av det. Ja det är det många som gör, men ändå. Det tycker jag alla mammor ska vara. Jag är också väldigt stolt över pojkarna.
3. Jag är dålig på rutiner och planering. Jag "tar dagen som den kommer" och "lever i nuet".
4. Jag tycker livet blir bättre och bättre och har aldrig haft någon åldersnoja.
5. Hösten är min favoritårstid, tidig höst. Jag blir ofta lite deppig på våren. Konstigt, men precis så är det.
6. Jag är en hopplös periodare, som snöar in på saker och oftast tröttnar på dem efter ett tag. Just nu är mobilerna min passion, hoppas den håller i sig, vi får se.
7. Jag hade ett svart/vitt fotolabb i en klädkammare i en lägenhet vi bodde i en gång. Jag älskade att gå in där och stänga omvärlden ute, ni vet; mörker, ingen telefon, bara vara själv och se bilderna växa fram i det röda fotoljuset.
8. Jag får väldigt mycket idéer precis innan jag somnar. Nu har jag börjat skriva ner dem i telefonen, för annars är de puts borta när jag vaknar. Fast oftast är idéerna inte ens i närheten av bra dagen efter. En gång skrev jag "det här är faktiskt en jäkligt bra idé, bara gör!" för jag visste att jag skulle rata den på morgonen.

Och jag skickar vidare utmaningen och utmärkelsen till Lina på Rum och Rabalder, Lotta på Oh! Lovely, om ni vill!

Bilden är ett kollage av mina Instagrambilder; mackaparulrika om ni vill följa.

Wednesday, February 20, 2013

Posterkärlek


De här drömmer jag om just nu. Carl, som rodnar, man kan ju inte bli annat än kär. Och molnet är perfekt, nog så. Find your way, gillar både budskapet och virvarret.
Från SammyRose, Higway Design och Formelle Design.

Mobiltillverkningen fortsätter


Har satt ihop två nya mobiler, som ev. är bokade. Annars hamnar de kanske i en webshop. Vi får se. *blink*blink*

Tuesday, February 19, 2013

Huset på landetSmått magiska bilder från Elisabet Dunkers sommarhus. Det är väl precis så ett sommarhus ska se ut. Fint att drömma om såhär mitt i vintern. Mer här.

Photos: Elisabet Dunker, Fine Little Day

Pojkarna
Jag håller med Nanna och Krickelin; att ha en tvååring är alldeles fantastiskt. Så mycket skratt de bjuder på. Charmiga som bara den. Men det kan små kaninungar också vara, visar det sig. Även om de inte kan säga lika mycket kul som en tvååring så lever man ju länge på ett fyramånadersleende också.
Att vara mammaledig är underbart härligt, nästan, nästan alltid.

Wednesday, February 13, 2013

Vår i soffan
Med lite nya kuddar i soffan början det banne mig kännas som vår, i alla fall inne. Vintern håller sitt grepp och snön ligger kvar ute. Men lite pasteller råder ganska bra bot på det faktiskt.

Monday, February 11, 2013

Stockholmsrapport, del 2Bilder från resten av mässan. I Greenroom handlade det mer om möten, prat om design, inga uttråkade säljare i stora tomma montrar, bara unga entusiastiska och stolta designers. Bara stämningen var inspirerande. Och i Snickarakademins monter fanns de tre Triplexlamporna som vi lånat ut (näst sista bilden). Det kändes fint att se dem där, som att återse kära gamla vänner liksom. Och det ryckte i stylingnerven, hoppas vi någon gång kan vara med "på riktigt" med en egen liten monter. Synd att takhöjden inte var den imponerande som i resten av lokalerna, det gjorde förutsättningarna så mycket sämre här, en trappa upp. Men jag tycker lamporna funkade bra där, de användes, de belyste deras fina möbler och skisserna på väggen.

Forever love

Här har ni ytterligare en helt fantastisk norsk bloggare, med finaste hemmet och alldeles magiska bilder. Njut vidare hos Forever Love!

Photos: Forever Love

Sunday, February 10, 2013

Pricken över iJa men tycker ni inte att Triplexlampan gör sig väldigt bra där? Det tycker jag, men jag är möjligen partisk. Men nog är den den där detaljen som binder ihop inredningen just där. Som en läslampa i sängen när man gått och lagt sig. Som belysning i soffan när man sitter och läser en tidning eller virkar eller vad man än pysslar med. Precis så vill jag att den ska komma till användning.
Flexibilitet är nämligen lampans andranamn. Det är så väldans roligt att se den i sin rätta miljö. En Triplex som har hittat sitt hem.

Photos: Kristian Strand

Stockholmsrapport, del 1I fredags var jag på möbelmässan, för första gången. Och jag blev imponerad. Kan inte låta bli att tänka på hur mycket jobb, planering och logistik det ligger bakom varenda monter. Jag har undvikit att läsa andra bloggares rapporter, så med risk för att upprepa allt de redan sagt eller för en helt annorlunda spaning, så är det här mina intryck.
Det handlade mycket om taket för mig, dels för att byggnaden som sådan charmade mig med sin råa industrikänsla, dels för att det hängde så mycket fint från taket. Det var fantastiska lampor, moln och tygstycken.
Mycket plywood och råa trämaterial, ljust trä, pasteller, mint och korall, koppar så klart. Mycket vitt pulverlackat, på kontorsstolar t.ex.
Välarbetade möbler och lampor, fina detaljer. Vikningar, på möbler i metall, i böjträ och vikta djur i papp.
Jag gick med kameran i högsta hugg, iPhonen i andra handen och skrev ner alla idéer som jag fick. Mycket idéer till våra lampor.
Alla de här bilderna är från stora hallen där alla de stora fanns. Kommer fler bilder från Greenhouse sen, som också inspirerade mycket.

Saturday, February 9, 2013

Åsögatan

Min lillebror säljer sin fina etta på söder i Stockholm och blir sambo, tjihoo!

Photo: Vision fastighetsmäkleri

Tuesday, February 5, 2013

Instagramfavorit: Irene Finne


En av mina absoluta favoriter på Instagram är irenefinne. Det är smått magiskt vad vackra bilder hon tar från sitt hem och sina omgivningar. Riktigt, ruskigt fint. Det var jättesvårt att välja vilka bilder jag skulle visa, hade jag gjort ett helt slumpmässigt urval så hade det faktiskt blivit precis lika bra, för alla bilder är magiska. Bloggar gör hon också.

Photos: Irene Finne

Frank är fantastisk


Detaljbilder från diverse objekt till salu eller sålda av Fantastic Frank.

Photos: Fantastic Frank