Thursday, January 31, 2013

Mer vårpasteller


Härlig bild från Tine K's vårkatalog. Jättefint stylat är det, se fler bilder här och dröm om vår, grått och härliga pasteller.

Picture: Tine K Home

Wednesday, January 30, 2013

Att gå igång på en bild


Ju mer jag tittar på den här bilden desto mer inspirerad blir jag. Kudden, plywooden på väggen, blommorna, guldet i ljusstaken. Jag tänker att man skulle kunna göra en sänggavel i plywood, slänga ut 160 sängen med tillhörande ram. Den är ju på tok för liten för en familj med 2 små barn, tyvärr. Men jag kan tänka mig det här, lätt. Också vill jag ha blommor hängandes från taket i amplar. Osv.

Photo: Weekday carnival

Sandra


Bild från Sandra Jutos blogg i dag. Gillar lamporna och fransarna, och färgerna i bilden också. Lamporna är liksom som nån korsning mellan ruffa industrilampor och gamla mormorslampor med fransar och plysch.

Har beställt en sån här från Sandra, som ska hänga på tavelväggen i sovrummet. Det var svårt att välja, så mycket fint, var nog färgerna som avgjorde.
Och jo, det blev några tavlor över och av dom blir det tavelvägg i sovrummet, istället för att bygga på den här mera, den känns perfekt så, för nu.

Photo: Sandra Juto

Sunday, January 27, 2013

En pastellkaramell
En pastellkaramell med fina små detaljer har flyttat in i sovrummet. Ger lite skön vårkänsla sådär. Och samsas bra med svartvita trasmattan och med Pricken.

Update: Och mattan är inget loppisfynd, utan kan beställas här.

Thursday, January 24, 2013

Mobiltillverkning
Dagens, och gårdagens projekt. jag är inne i ett kreativt flow, och det är ju hur härligt som helst. Men mycket städat blir det till exempel inte. Fast den här är snart klar.

Här kan ni läsa en intervju med mig i dag.

Monday, January 21, 2013

Att göra en tavelväggJo, att göra en tavelvägg tillsammans med en tvååring var en liten utmaning, allt medan lillebror sov (tidspressen) men förbaskat kul. Slutresultatet ser ni på översta bilden, men vi är säkert inte färdiga, bara för i dag. Jag blev väldigt inspirerad av den här fina och nu har vi äntligen början till en egen, att bygga på med egna konstverk, bilder och annat efterhand.

Sunday, January 20, 2013

Söndag
Min svägerska, 13 år har varit här i dag, lekt med barnen och bakat. Också tog hon en runda med kameran, och de här fina hittade jag nu när jag laddade in dem. Roligt att se sitt hem genom någon annans ögon. Har ni haft en skön söndag?

Thursday, January 17, 2013

Kall torsdag

Vi vaknade till ytterligare en riktigt krispig morgon. Jag gillar det. Kallt men så vackert. Föredrar det framför grå vinter absolut. Också tänker jag att jag ska visa mer egna bilder på bloggen, för jag tror ni gillar det?

Wednesday, January 16, 2013

StiligtHoppla vad duktig hon är den här tjejen! Pella Hedeby med STIL Inspiration.

Photos: Kristofer Johnson, Pella Hedeby

Tulpaner, små fötter och pasteller

I går firade vi tulpanens dag och njöt lite till av det fina fotoljuset. Tänk ändå vad lite ljus gör för humör och inspiration!
Känner ni igen pallen förrrsten?

Tuesday, January 15, 2013

Snö = fotoljus!


Ja! Äntligen lite ljus, då åker kameran fram direkt. Hoppas solen skiner på dig med i dag!

Sunday, January 13, 2013

SöndagsinspirationEtt väldigt fint hem från The Socialite family. Vad fint det är när man vågar med färg och t.o.m. svart på väggen. Och tegelvägg, fint. Också är det i Paris också tydligen, gör ju inte saken sämre precis.
Hoppas ni har en fin söndag. Lite förkylda här, men helt okej. Kallt och friskt väder är det ute.

Photos: The Socialite family, found via Cherry blossom blog

Wednesday, January 9, 2013

Pinspiration

De här bilderna fastnade jag för på Pinterest i dag, smutsiga pasteller, svart, trä. Fin kombination. Också känns det lite vår, fast än är det vinter, punkt. Tiden går för fort redan, försöker vara i nuet och inte blicka alltför långt fram.

Photos: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Sunday, January 6, 2013

Honeycombfigurer


Det här är så fruktansvärt vackert, och Sofia är så förbaskat duktig. Och Ingela P Arrhenius senaste skapelser är smått genialiska. Kärlek rakt av. Titta in hos Mokkasin för två fantastiskt fina inlägg i rad om de här små.

Photo: Sofia Jansson, Mokkasin