Friday, November 30, 2012

Brick-kärlek
Förutom alla grymma illustrationer, som man dessutom kan göra peronliga hos Isa Form, så gör hon de här superfina brickorna. Skulle kunna tänka mig precis vilken som helst i julklapp. Jättefina!

Photos: Isa Form

Mimmis möbler
Mimmi Staaf, fruktansvärt duktig möbelmakare som kan det där med färg (till exempel) som jag tycker är så svårt att få till utan att det blir för plottrigt, hon har i alla fall precis öppnat webshop! Jippi för oss som bor för långt ifrån Midsommarkransen. Riktigt fint urval av produkter, både egna och annat.
Extra roligt är det att vår lampa väldigt snart dyker upp hos Mimmi också, vansinnigt glad och stolt för att hon vill ha den hos sig.

Photos: Mimmi Staaf Möbelmakeri

Thursday, November 29, 2012

My bear friendHär återhämtar vi oss efter några dagar med magsjuka, tvi vad jobbigt, men nu är det över.
Dagens tips är prints från Little studio; om du liksom jag aldrig fick tummen ur att beställa innan de stängde sin fina shop tidigare i år, så finns det nu en möjlighet att under begränsad tid beställa ett urval av printsen antingen via Mamamekko, eller via Rädda barnens webshop. Fin julklapp!
My bear friend och Little fox är mina favoriter.

Photos: Little Studio

Monday, November 19, 2012

Helmfeltsgatan2 bilder från en schysst liten lägenhet till salu i Malmö, av Bolaget. Också var suget efter La Mela e La Pera tillbaka, igen.

Photos: Bolaget Fastighetsförmedling

Wednesday, November 14, 2012

rag rug

Veckans bloggkärlek går till finska bloggen rag rug, och varför det ser man ju. Förfärligt fina bilder och massor med inspiration. De här bilderna är samlade från de 3 första sidorna på bloggen, ja ni fattar, där finns att ösa ur.

All photos from rag rug.

Monday, November 12, 2012

Lottie Loves


Vet ni vad, pinna över till Lottie Loves, för där finns en liten intervju med mig i dag, och några bilder från vårt hem. Sen är den en förbaskad snygg och trevlig blogg i övrigt också.

Sunday, November 11, 2012

Tio fina


10 fina bilder att njuta av en söndag. Ser att vinter och adventsstjärnor smyger sig in, det känns egentligen alldeles för tidigt. Men det finns ju snö i det här landet, redan. Och advent blir det snart vare sig man vill eller inte. 
Mvh hon som inte är så förtjust i julen, som ni kanske märker. Också kan vi väl säga att tårtan på sista bilden är till alla fina pappor där ute, för i dag är det faktiskt deras dag.

Sources: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Friday, November 9, 2012

På vårt soffbord
Vi fick ett mail en dag från en fransyska; Brigitte, som skrev att hon gärna ville träffa oss, för hon hade skrivit om Triplexlampan och om oss i sin senaste bok "Industrial chic". Jaha, tänkte vi, så häftigt. Tyvärr hade vi inte möjlighet att träffa henne då hon var i Sverige, det var precis i samma veva som lille O kom till världen. Men nu har vi fått hem ett ex, och det är smått overkligt, och jättehärligt att läsa vad hon skrivit. För sidan 69, 70, 71 och 72 handlar om Triplexlampan, och det i en bok om "50 icons of furniture and lighting design". Häftigt är bara förnamnet. Också tänker man på hur kul det egentligen är att just vi får förvalta denna ikon och ge den liv igen. Inspiration när den är som bäst alltså. Tack Brigitte!

Thursday, November 8, 2012

Cross


Smart, enkelt och snyggt! T-shirt designad av Emma Fexeus för kampen mot bröstcancer. Du kan köpa den här.

Photos: Elin Strömberg

Kalon Studios

Sent igår fick jag ett mail från Michaele som tillsammans med sin man driver design studion Kalon. Blev så glad när jag läste deras filosofi, för den stämmer så väl med vår egen. Dessutom är det riktigt fina grejer.
I stora drag - lokalt producerade möbler (i vårt fall lampor) med långsiktighet och kvalitet i åtanke. Det är meningen att produkten ska följa användaren genom livet och kunna anpassas och förändras efter behov.
Jag tror verkligen att detta är framtiden. Slut på slit och släng, långt-bort-tillverkat. Jag hoppas i alla fall.
Mer om Kalon här, mer om oss och våra lampor här.

Photos: Kalon studios

Monday, November 5, 2012

Eefje de Coninck


Vackra bilder, inspirerande, personliga hem och intressanta människor. Ja, sånt gillar man ju. Finns gott om den varan hos Eefje de Coninck, så där tycker jag ni ska titta in.

Photos: Eefje de Coninck

Lite pastell på en grå måndag
Några inspirationsbilder från min autumn mood board på Pinterest, kolla där för fler.

Sources: 1, 2, 3, 4

Sunday, November 4, 2012

FInheter


Det här är riktigt fina grejer. Har redan två av Johannas underbara posters på våra väggar, nu kommer snart hennes illustrationer på porslin också. Dom får också, väldigt gärna, pryda mina väggar dom med. För dom är snudd på för fina att äta på.
Snart tillgängliga hos AprillAprill.

Photo: AprillAprill

Sköna söndagDå var det faktiskt söndag igen. Bilderna är från i fredags, fast det är nog ungefär samma stämning här hemma fortfarande, lite härligt småstökigt och avslappnat sådär. Grisar på bordet och ugglor under soffan.

Friday, November 2, 2012

Montering
I verkstan pågår montering, vitt ska det bli sen. Lite krämfärgat, härligt vitt. Och snart flyttar vi till större verkstad, den ska målas en gång till, sen så. Härligt med mer plats, helt underbart ska det bli faktiskt.

Henrik Smithsgatan
Rätt okej lägenhet till salu i Malmö, av Bolaget!

Photos: Bolaget Fastighetsförmedling